El 17 de novembre l'alumnat de segon van anar d'excursió
al Monestir de Sant Benet. A l’arribar
van esmorzar i van disposar d'una mica de temps per jugar. Després es van
dividir per grups classe per començar els tallers.
El taller tractava de fer un aliment típic de l'època medieval, el pa, i van
aprendre les diferències del "pa de rics" i el "pa de
pobres". Van treballar una mica el que són els cereals i les espècies, i
van anar per feina!
Cada curs es van dividir en dos grups, els nens que
realitzarien el pa i els que elaborarien una salsa típica també de l'època, amb
formatge, all, oli i espècies diferents.
Un cop acabat, van netejar els estris i per fi ens ho vam
poder menjar! Els va agradar tant que no van deixar ni un bocí!
A continuació us deixem les receptes que van cuinar.
Receptes "Per sucar-hi pa"A continuació us deixem les receptes que van cuinar.
Recepta de pa alís o àzim
Ingredients:
- Farina de blat
- Altres farines: espelta, ordi, civada, faves...
- Sal
- Aigua
Elaboració:
Agafeu dues cullerades de farina de blat i poseu-les en un plat. Afegiu, si voleu, altres farines en menor quantitat.
Feu un volcà amb la farina i poseu-hi un polsim de sal.
A continuació, afegiu aigua tèbia de mica en mica, i aneu pastant a poc a poc fins aconseguir una massa homogènia.
Estireu la massa en una superfície plana, lleugerament enfarinada, amb l'ajuda d'un corró, fins a tenir la massa ben estirada.
Poseu-la en una planxa per coure-la.
Recepta de l'almadroc
Ingredients:
- Sal
- All
- Espècies: pebre blanc, pebre negre, canyella, gingebre... (escollir-ne 1 o 2 per recepta)
- Formatge sec o semi sec
- Oli d'oliva negre
Elaboració:
Poseu un polsim de sal al morter.
Tot seguit afegiu una punta d'all i comenceu a aixafar-ho amb la boixa.
A continuació, afegiu les espècies i el formatge a trossets i aneu picant.
Hi afegim l'oli d'oliva, a poc a poc, i ho anem lligant.
Ha de quedar reduït a una pomada espessa, com una maionesa o allioli.
![2n Món Sant Benet](https://c8.staticflickr.com/6/5576/31439153935_4743051e2b_z.jpg)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada