dimarts, 22 de novembre de 2016

2n al Món San Benet



El 17 de novembre l'alumnat de segon van anar d'excursió al Monestir de Sant Benet.  A l’arribar van esmorzar i van disposar d'una mica de temps per jugar. Després es van dividir per grups classe per començar els tallers.

El taller tractava de fer un aliment  típic de l'època medieval, el pa, i van aprendre les diferències del "pa de rics" i el "pa de pobres". Van treballar una mica el que són els cereals i les espècies, i van anar per feina!

Cada curs es van dividir en dos grups, els nens que realitzarien el pa i els que elaborarien una salsa típica també de l'època, amb formatge, all, oli i espècies diferents.

Un cop acabat, van netejar els estris i per fi ens ho vam poder menjar! Els va agradar tant que no van deixar ni un bocí!

A continuació us deixem les receptes que van cuinar.
Receptes "Per sucar-hi pa"

Recepta de pa alís o àzim

Ingredients:
- Farina de blat
- Altres farines: espelta, ordi, civada, faves...
- Sal
- Aigua

Elaboració:
Agafeu dues cullerades de farina de blat i poseu-les en un plat. Afegiu, si voleu, altres farines en menor quantitat.
Feu un volcà amb la farina i poseu-hi un polsim de sal.
A continuació, afegiu aigua tèbia de mica en mica, i aneu pastant a poc a poc fins aconseguir una massa homogènia.
Estireu la massa en una superfície plana, lleugerament enfarinada, amb l'ajuda d'un corró, fins a tenir la massa ben estirada.
Poseu-la en una planxa per coure-la.


Recepta de l'almadroc

Ingredients:
- Sal
- All
- Espècies: pebre blanc, pebre negre, canyella, gingebre... (escollir-ne 1 o 2 per recepta)
- Formatge sec o semi sec
- Oli d'oliva negre

Elaboració:
Poseu un polsim de sal al morter.
Tot seguit afegiu una punta d'all i comenceu a aixafar-ho amb la boixa.
A continuació, afegiu les espècies i el formatge a trossets i aneu picant.
Hi afegim l'oli d'oliva, a poc a poc, i ho anem lligant.
Ha de quedar reduït a una pomada espessa, com una maionesa o allioli.

2n Món Sant Benet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada