dimarts, 23 de maig del 2017

Per a què li serveixen les pomes a la pomera?

Els alumnes de 5è han començat un nou itinerari, en el qual començaran tot un seguit d'activitats, tasques, experiments i investigacions per tal d'esbrinar per a què li serveixen les pomes a la pomera. Fa uns mesos, i per tal d'apropar-nos a aquesta realitat, vam plantar una pomera al jardí de l'escola. Els alumnes van sortir a observar-la i la van dibuixar.


Dibuix pomera 5è

Més endavant, vam començar a cercar informació i a treballar amb el seu grup cooperatiu per anar coneixent alguns dels trets més importants del creixement de les plantes. Una de les activitats que van portar a terme va ser transformar-se en plantes, a partir d'una visualització, i representar el creixement i el poc moviment que aquestes tenen.

  Visualització pomera

Una de les activitats que també van realitzar per representar i explicar el creixement de la pomera va ser una teatralització amb els seus companys de grup. Es van transformar en plantes o en alguns dels elements que influeixen en el creixement de la pomera, com ara el sol, l'aigua, el vent o les sals minerals. Feu click a la imatge si voleu veure els videos dels diferents grups.




Un cop s'havia treballat a classe el tema de la reproducció de les plantes, i per tal d'entendre-ho millor, els alumnes van portar clavells i van disseccionar-los per identificar-ne les parts: el pistil, els estams, el calze, els pètals... ja havien après que era a la flor on es produia la reproducció.

Dissecció clavell 5è

Per tal de representar els coneixements assolits, els alumnes per grups cooperatius van realitzar una maqueta amb tota mena de material reciclat que responia a la pregunta: Per a què li serveixen les pomes a la pomera?


Maqueta Pomera 5è


Finalment, de manera individual i utilitzant el Canva, van dissenyar un pòster tot plasmant les idees que havien après arrel de la pregunta que els hi plantejava l'itinerari. Per tal de realitzar-lo, van haver de cercar paraules en anglès, resumir les idees del que havien après i mostrar destresa i habilitat per crear aquest pòster digital. Els resultats han estat sorprenents. Podeu fer-hi un cop d'ull!

Pòsters IA Pomera 5è

1 comentari: