dimarts, 10 de desembre del 2019

Taller de l'oli a 6è

Avui 10 de desembre, l'alumnat de 6è hem participat en un taller sobre oli de la DOP (Denominació d’Origen Protegida) Siurana que ens ha permès aprendre moltes coses sobre la qualitat de l’oli.

Hem après que de les olives més sanes en surt l’oli d’oliva verge extra, que és el de màxima qualitat, seguit de l’oli d’oliva verge i acabant per l’oli llampant que hem pogut comprovar que és el de menys qualitat perquè sembla que sigui aigua. Tot i així, també hem après que no es pot dir si un oli és bo o no només pel seu aspecte perquè el més important és l’olor i el gust.

Ens han posat dos gots amb oli de qualitats diferents i, després d’escalfar-los amb la mà tal com ho fan els catadors, havíem d’olorar-lo, tastar-lo i decidir a quina fruita o verdura de les que teníem a les safates s’assemblava més tant per l’olor com pel gust.

Ara ja podem dir que som uns autèntics experts en oli perquè literalment “hem begut oli” i tenim els sentits de l’olfacte i el gust molt desenvolupats que ens permeten distingir-los bé.

En acabar el taller, ens han regalat una ampolla d’oli d’oliva verge extra de la DOP Siurana amb el segell vermell que el caracteritza.

Tot seguit podem veure les fotografies del taller.

Gràcies, DOP Siurana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada