divendres, 27 de gener del 2017

Experiment sobre la digestió a 4t

A 4t. estem treballant l’aparell digestiu. Hem fet un experiment a l’aula, per acabar de consolidar els coneixements d’aquest procés.

 L’alumnat ha portat material: una mitja, vinagre, pa sec, una mà de morter, aigua i una safata. Primer han triturat, en grups de 4 alumnes, el pa sec amb la mà de morter.

 Després han barrejat el pa aixafat amb una mica d’aigua, que representa la nostra saliva, per tal d’aconseguir una massa compacta, a la que després hi han afegit el vinagre, que feia de sucs gàstrics. Han posat aquesta massa dins la mitja, que representava l’intestí.

 Han pogut veure que aquesta ha filtrat el vinagre amb els nutrients del pa, mentre que la part sòlida es quedava dins la mitja. Han vist que és d’aquesta manera que el líquid arriba a la sang i que la part sòlida surt pel forat de la mitja, que fa d’anus, en forma de femta.
 Ha estat una experiència engrescadora, ja que han pogut practicar, tot manipulant, el que havíem treballat a classe. Tot seguit us deixem unes imatges d'aquesta experiència.


  Experiment digestió 4t

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada