dimarts, 24 de gener del 2017

Xerrada d'estadística a 5è

A 5è estem estudiant el tema d’Estadística i probabilitat i, en Jordi, el pare de l’Emma Foixench de 5èC, ens ha vingut a explicar les utilitats de l’Estadística.


Ha començat la xerrada portant tres productes i ens ha explicat com fer un estudi de mercat per saber quin d’ells era el que es podia convertir en un bon negoci. Ha buscat un soci de la classe i han estudiat, fent gràfics, per què, on i quan podien obrir una botiga per vendre el producte escollit.


Després ha fet un símil en el cas de dos metges d’urgències que havien d’atendre un volum no habitual de pacients. Amb dades estadístiques, i un estudi amb els malalts, han pogut diagnosticar que es tractava d’una epidèmia, quin era el focus i la seva causa.

Ens ha dit que de res serveix una gràfica sinó l’analitzem i la utilitzem per treure’n conclusions; i ens ha fet adonar que, sense pensar-hi, fem estadística en moltes situacions de la nostra vida, a vegades mentalment i sense gràfics.

Finalment, en Jordi ha fet una gràfica de la mitjana de notes que pot treure un alumne en un trimestre i ens ha dit que tenia la fórmula màgica per treure sempre bones notes: LA FORÇA DE VOLUNTAT!

Ara sabem que el tema que estem estudiant ens serà útil en moltes feines i facetes de la nostra vida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada